Hagyományőrző kézműves mesterek

Gelsei Sándor 

festóművész

Művészettel kapcsolatos végzettsége rajztanár, ugyanakkor az elmúlt évtizedekben magas szinten foglalkozik festett népi bútorokkal, melyekkel elnyerte a népi iparművész címet.

Mind a festett olajképek, mind a festett bútorok főként magyar megrendelőknek készültek, de megtalálhatók külföldön is (Finnország, Ausztria, Németország, Olaszország). A festett táblaképek döntően olajjal, lazúros technikával készültek, zömmel farostlemez alapra. Kedvelt témák: a víz, az erdő, az évszakok, a lakóhelyre jellemző dombos, hegyes táj.

Festett kazettái az Egerszalóki Református Templomot is díszítik.

weblap: https://gelsei.hu/

Mobil: (+36) 20-483-9935
E-mail: gelsei.sandor@gmail.com

Kelemen Andrásné 

szövő

Kelemenné Judit egerszalóki szövő. Rendre sikereket ér el a különböző pályázatokon. A Magyar Kézművességért Alapítvány hirdette meg a " Magyar Kézművesség - 2017 és Arany János Költészete - kézműves szemmel " című pályázatot, melyre Kelemen Andrásné, Judit is beadta pályázatát három vállkendővel. Mindhárom kiállításra került, az alkotót pedig minisztériumi díjban részesítették.

Egerszalóki rendezvényeken bemutatókat tart. 

© 2021 Derby Lovasiskola. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el