Egerszalóki borok, borászatok

Árvai Pince

Saját termelésű borokat kínálnak száraz, félédes; fehér, vörös; palackos és kimért kiszerelésben.

Cím: 3394 Egerszalók, Ady út 40/B
Telefon: +36-36/474-044, 06-30-22-99-859
Nyitva tartás: telefonos egyeztetés alapján

Hablik Pince

Hablik Antal

A pincét még 1837-ben vájták az "Öreg-hegy" oldalába. Ez az évszám a mai napig megtalálható a tartóoszlop oldalába vésve, az eredeti formájában. Ebben az időben még laktak a helyiségben, így nem kifejezetten bor tárolására használták. A jelenlegi formáját 2011-ben érte el, miután több alkalommal is bővítésre került. Így az idelátogató vendégek a pince felső (földszinti) részében is helyet tudnak foglalni, de jó időben akár a pince elé is ki tudnak ülni borozgatni.
Természetesen a pince belső részét is meg lehet tekinteni, és a borkínálatunk közül kiválasztani azt, ami a leginkább elnyerte az Önök tetszését. Borkínálatunkban többféle vörös- és fehérbor, rosé, illetve számos cuvee is szerepel.

A bölcs mérséklettel fogyasztott bor emeli az ünnepi asztal örömét, fényét, de esetenként vigaszt nyújthat, pihentet és ösztönző hatású is lehet.

Pincénkben mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző bort, amit kizárólag saját termelésű szőlőinkből állítunk elő.Az ide látogatók választhatnak különböző vörös- fehér- és rozéborok közül, melyeket borbemutatóval egybekötve meg is ízlelhetnek.

Cím: Egerszalók, Sáfrány u. 19/A (barlanglakások felé, a központtól 200 m) 

További részletes információk és aktualitások a honlapon és a facebookon:  hablikpinceszet.uw.hu

www.facebook.com/HablikPince: Tel: +36 30-625-9975 

További részletes információk és aktualitások a honlapon és a facebookon:  hablikpinceszet.uw.hu


Hangácsi és Fia Pincészet

A Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok első generációs családi vállalkozás, 1992-óta működik. A szőlőbirtok Egerszalók, Demjén és Egerszólát községek legjobb szőlőtermő dűlőin és hegyein található.

A pincészet vezérbora az Egri Bikavér, emellett megvásárolható még Kékfrankos, Cserszegi Cuvée, Kékfrankos Rose, Olaszrizling, Elixir Cuvée és Főnix Cuvée.

Cím: 3394 Egerszalók, Ady Endre u. 6.
Telefon: +36-20/965-0396
E-mail: hangacsi.csaba@freemail.hu

Helli Pincészet

"Családunk 1988 óta foglalkozik szőlészettel és borászattal. 2000-ben alakítottuk meg társas vállalkozásunkat, Helli és fia Kft néven. 17 Ha szőlőterületet művelünk, melyről származó szőlőfajtákat (Olaszrizling, Ottonel muskotály, Chardonnay, Hárslevelű, Zenit, Tramini, Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet S., Cabernet Franc, Merlot, Blauburger, Bíborkadarka, Turán) magunk dolgozzuk fel és minden csepp bort, kizárólag saját pincészetünk forgalmaz. A szőlőtőke telepítésétől a bor eladásig saját kezünk munkáját nem sajnálva egyengetjük a szőlő "útját", ezáltal tudjuk biztosítani vendégeink számára a minőségi borokat. " 

Az Egri Borút Egyesület által alapított GÁL TIBOR díjat 2006. évben a borturizmusért végzett tevékenységért kapta pincészet.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége cégünket 2008. ÉV VÁLLALKOZÓJA díjban részesítette a vállalkozás területén elért kiemelkedő eredményekért és közéleti tevékenységért. 

A Családi Pincészet és vendégház Egerszalókon a hőforráshoz vezető úton található. A pincét a tufa hegyoldalba vájva alakítottuk ki, különleges termeket és folyosókat létrehozva.

Kínálatunkban megtalálhatók a fehér, a vörös, a száraz, a félszáraz kimért és palackozott borok egyaránt. Különleges hangulatú pincénkben egyidejűleg 50 főt tudunk fogadni és ennyien férnek el a hordó formájú teraszainkon is. Borkóstolási pincelátogatási lehetőséggel és vinotékával várjuk a kedves vendégeket.

Nagyobb csoportok esetén előzetes bejelentkezés szükséges 3 nappal az érkezés előtt.

Cím: 3394 Egerszalók, Ady E. 20.
Tel/Fax: +36-36/474-130,
+36-30/299-1954; +36-30/466-4313
https://www.hellipince.hu/

Juhász Testvérek Pincészete

A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép, és komoly borok létrehozását tűzte ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.

Az egri Kőlyuk pincesoron riolittufába vájt pincészetünk optimális körülményeket biztosít a vörösborok érleléséhez. A pincerendszer 5 db, kb. 150-200 m hosszú pinceágakból áll, melyeket keresztfolyosók kötnek össze. A 60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A legfontosabb dűlőink Eger, Egerszalók, Demjén, Andornaktálya és Maklár határaiban találhatók.A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Portugieser, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez.
Csoportok részére szervezünk borkóstolóval (vacsorával) egybekötött pincelátogatást, szakvezetéssel az Eger-kőlyuk pincesoron. A tradicionális pincészetben megismerkedhetnek a borkészítés fortélyaival, a tölgyfahordós érlelésen keresztül a palackba kerülésig és megtekinthetik a borvidék egyik legnagyobb működő képes ászokhordós térrel rendelkező pincészetét. 

. Cím: 3300 Eger, Kőlyuk pincesor

Telefon: +36-20/926-8529
E-mail: juhaszvin@chello.hu
https://www.juhaszvin.hu
Nyitva tartás: telefonos egyeztetés alapján

Kohári Pince

"Szeretnéd tudni, milyen kilátások várnak rád?

Mi nem árulunk zsákbamacskát! Elmondom lépésről lépésre!

Megvárjuk, míg magadhoz térsz a panoráma csodálatából, és meghallgatjuk sokezredjére, hogy "a valóságban sokkal szebb, mint ahogy a fotókról látni!" Elfoglalod szállásodat a boros pince közvetlen közelében vagy az attól 3 perc sétára lévő apartmanokban. Ha akarod, békén hagyunk, hogy élvezhesd a vidék nyugalmát. Borkóstolóval egybekötött pincelátogatást tartunk, ahol kiválaszthatod otthonra a kedvenc boraidat! Biztosítjuk a feltételeket, hogy barátaiddal együtt megfőzhesd kedvenc ételeidet. Helyi és környékbeli programokat ajánlunk! Jól érzed magad és elégedett leszel. Szeretnéd megtapasztalni ezeket a kilátásokat?"

Cím: 3394 Egerszalók, Külsősor 1.
Telefon/Fax: +36-36/474-407,
Mobil: +36-20/998-2233
Email: kohari.vendeghaz@chello.hu
https://www.koharipince.hu/

Telefonos egyeztetés szükséges

"Birtok filozófiánk egyszerű. A Borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszereket ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni."

Pincelátogatás és borkóstoló előzetesen egyeztetett időpontban lehetséges.

Cím: 3394 Egerszalók, Ady Endre u. 88.
Telefon/Fax: +36-36/474 018, +36-30/435 9035
E-mail: info@standrea.hu
https://www.standrea.hu

Szefi Borozó

Családi pincészetük több mint 20 éve az Egri Borvidéken, Egerszalókon gazdálkodik, jelenleg 7,5 hektáron.

Szőlőfajta összetételünk a borvidéken megtalálható kedvelt fajtákból áll. Egertől 7 km-re, Egerszalók határában találhatók szőlő területeink, amelyekre egész évben nagy gondot fordítunk, hogy szüretkor kiváló minőségű szőlő kerülhessen feldolgozásra. Hordóinkat az Egerszalók Ady Endre utcai pincesoron, az Öreghegyen kivésett, jó minőségű riolittufa kőben tároljuk, melyekben boraink érlelődnek. Kínálatunkban megtalálhatók minőségi fehér, vörös és rosé borok, száraz, félszáraz, félédes és édes változatban, kannázva és palackozva is. Szolgáltatások: Borkóstolás, Pincelátogatás. A Borozóban legfeljebb 100 fős csoportoknak tartunk hangulatos pincelátogatást, borkóstolást. Gyertyafénynél, igény szerint borkorcsolya, paraszttál vagy pincepörkölt mellett kóstolhatják meg borainkat. A pinceborozó nagyságára való tekintettel rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A csoportokat, baráti társaságokat előzetes megbeszélés alapján fogadjuk.

Cím: 3394 Egerszalók, Ady út 38.
Telefon: +36-36/474-321
Mobil: +36-30/246-8311; (Szeifert László)
E-mail: szefibor@chello.hu, info@szefibor.hu
https://www.szefibor.hu/

         Varga Borbarát Pincészet,  

                     Dávid Borház

Családi vállalkozásunkban 25 hektár saját szőlő-területünkről dolgozzuk fel a boraink alapanyagát adó fehér és vörös szőlőket.

Kínálataink között szerepelnek: Egri bikavér, Egri Cuvée, Egerszalóki Cuvée, Merlot, Cabernet Savignon, Muskotály, Egri Leányka, Zenit, Olaszrizling, Zweigelt Rose. Pincészetünkben 65 fős borozó található, melyben pincelátogatást, borkóstolást szervezünk. Zárt parkolónk lehetővé teszi az autóbuszok parkolását is.

Családi vállalkozásunkban 25 hektár saját szőlő-területünkről dolgozzuk fel a boraink alapanyagát adó fehér és vörös szőlőket. Kínálataink között szerepelnek: Egri bikavér, Egri Cuvée, Egerszalóki Cuvée, Merlot, Cabernet Savignon, Muskotály, Egri Leányka, Zenit, Olaszrizling, Zweigelt Rose. Pincészetünkben 65 fős borozó található, melyben pincelátogatást, borkóstolást szervezünk. Zárt parkolónk lehetővé teszi az autóbuszok parkolását is.

Pincénk az egerszalóki Hőforráshoz vezető úton, az Ady út 34-36 szám alatt található.

Cím: 3394 Egerszalók, Széchenyi út 65.
Telefon: +36-36/474-419,
Mobil: +36-30/249-3739, +36-30/525-5559
E-mail: vargaborbarat@chello.hu
https://egerszalokvargapince.hu/

Nyitva tartás: telefonos egyeztetés alapján

© 2021 Derby Lovasiskola. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el